top of page

vinyes lliures

Les nostres vinyes han estat treballades respectant sempre la terra on creixen. Aquesta és l'autèntica finalitat del nostre treball com a viticultors: cuidar la terra.

Som conscients de la cura que hem de tenir amb les vinyes però, al final del camí, la planta és un instrument passatger que, per diferents circumstàncies, s'acabarà substituint. La terra roman per sempre, insubstituïble.

Amb aquesta premissa treballem la nostra vinya; sempre cercant aconseguir una bona selecció massal de vinyes velles, per tal d'intentar mantenir el patrimoni de les nostres varietats autòctones.

Pensem que és l'única manera de preservar les vinyes que des de fa centenars d'anys han arrelat a les terres del Maestrat, adaptant-se a les inclemències del nostre clima. 

Les nostres vinyes mai han estat treballades amb productes de síntesi, herbicides, plaguicides o fertilitzants sintètics. Mantenim una coberta vegetal per fer front als estius extremadament secs i utilitzem compost per regular la matèria orgànica del sòl, l'humus.

Hem de ser conscients que, com diu el proverbi: la terra no l'heretem dels nostres pares, la prenem prestada als nostres fills. Salut!

bottom of page